Önskar du att du vore vänligare och mer förlåtande mot dig själv när du upplever tillkortakommanden och svårigheter i livet?

8-veckorskurs i självmedkänsla

Syfte med kursen

Att gradvis ha möjlighet att bemöta sig själv och andra med mer medkänsla, värme, och förståelse. Forskning visar att övning i självmedkänsla ökar det känslomässiga välmåendet markant. Det bidrar till att vi känner oss gladare, minskar oro, ångest och depression.

Är det här en kurs för dig?

Kursen vänder sig till alla, både till dig som tidigare utövat mindfulness-meditation och till dig som inte gjort det. För dig som genomgått ett 8-veckors mindfulnessbaserat program kan detta vara ett sätt att fördjupa ditt utövande. I kursen kommer vi att fokusera på övningar som handlar om att bemöta sig själv med mer medkänsla.

Innehåll och upplägg:

De veckovisa grupptillfällena är 2 timmar långa. Programmet är upplevelsebaserat och innehåller olika mindfulness och självmedkännande övningar samt reflektioner parvis och i grupp. Under lördagen eller söndagen efter grupptillfälle sex ges en tyst halvdagsretreat.

Lärandet sker genom upplevelsebaserade övningar och reflektioner vilka man sedan får öva på och utforska i sin vardag. Kursen är med andra ord ett åtagande. Utöver närvaron på gruppträffarna förväntas deltagare att göra dagliga hemövningar med hjälp av bl a inspelade mindfulness- och självmedkänsla-övningar. Kombinationen av gruppträffar och hemövningar skapar möjligheter för varaktiga och hållbara förändringar.

Kursen inkluderar:

  • formella praktiska övningar
  • informella praktiska övningar
  • teori
  • tyst halvdagsretreat (helgen efter v. 6)

Fakta om kursen

Omfattning: 8 grupptillfällen + 1 halvdag

Antal: 8-10 deltagare

Var: Långholmsgatan 20 i Hornstull.

Din investering: 4.600 kr

Aktuella kursdatum

Fredag: 10 nov kl 16-18. (Första gruppträffen är 2,5 h)

Datum för alla gruppträffar: 10, 17, 24 och 1 december, 8 och 15 december, 12 och 19 januari 2018. + heldagsretreat, söndag 10 december, kl. 09.30-13.00.

Anmälan görs via mail till veronika@bodycompassion.se

Kursmaterial: Skriftligt material ingår samt nedladdningsbara guidade meditationer.

Kursansvariga: Veronika Ryd

Kursen ger dig behörighet att deltaga i någon av våra professionella utbildningar.