Om oss

Våra vägar korsades första gången när vi år 2010 deltog på en mindful eating konferens på Karolinska Institutet. Anna föreläste om sitt arbete med mindful eating och Veronika satt i publiken, nyss hemkommen från USA och lärarutbildningen i MB-EAT, Mindfulness Based Eating Awareness Training. I pausen hittade vi varandra och bestämde snabbt att vi tillsammans vill göra något för att sprida mindful eating i Sverige.

Vår egen passion för mindful eating och självmedkänsla bottnar i den påverkan denna praktik har haft i våra egna liv och fortfarande har. Innan vi kom i kontakt med dessa förhållningssätt hade vi båda sedan lång tid en regelbunden meditationspraktik som hjälpt oss med mycket i vårt förhållningssätt till livet. Detta blev ”grädden på moset” och vi fick en mycket friare, tryggare och glädjerikare relation till mat, ätande och våra kroppar. Dessutom har det frigjort en massa energi som vi idag kan lägga på annat i livet! Ett rikare liv helt enkelt.

Genom mycket övande har vi lärt oss förstå att det finns många nyanser i utövandet, där det finns så mycket att lära sig, för så många. Du kanske tänker ”jag har inga direkta problem med mat, det är bara småsaker som jag kan fixa till med lite mer viljestyrka”? Eller, ”lite missnöje med kroppen, det hör ju till.” Det gjorde vi också! Vi visste inte om att det fanns ett annat sätt att relatera till mat, ätande och kroppen. ”Det är lite jobbigt ibland men jag får skärpa till mig bara, jag börjar om på måndag”.

Nej, det behöver inte vara så.

Vi VET att det är möjligt att återupptäcka en friare, hälsosammare och mer glädjerik relation till mat, ätande och kropp.

Vi har arbetat tillsammans på BodyCompassion Center sedan 2012. Vi erbjuder kurser, retreater, professionella utbildningar och coaching i mindfulness, mindful eating & självmedkänsla samt skräddarsydda workshops och föreläsningar. Även individuell samtalsterapi.

Vi har haft förmånen att skriva två böcker tillsammans:

  • Att Äta – Steg för steg i 8 veckor med mindful eating och självmedkänsla år 2017. Beställ här
  • Mindful Eating – slut fred med maten och kroppen år 2014. Beställ här
  • Vi erbjuder individuella coachingssamtal i anslutning till Att Äta- boken, även online-samtal. Se här
  • Vi har framgångsrikt coachat och väglett många personer i individuella terapisamtal.
  • Vi har projektlett det tre-åriga nationella projekt: Att Äta – mindfulness för kropp och knopp*. Mer information här
  • Medverkat i flertalet tidningar och tv. Se media